Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ντούισμπουργκ-Σάλκε

τουτέστιν τελικός γερμανικού κυπέλλου σήμερα.
Αν και έχω μια πάγια τακτική να μην παίζω την ομαδάρα μου τη Σάλκε, σήμερα το σκέφτηκα σοβαρά να ρίξω ένα μικρό κουβαδάκι στην κατάκτηση του κυπέλλου.
Δεν ξέρω αν θα το πάρει εύκολα ή δύσκολα, αλλά πιστεύω ότι θα το πάρει. Κατ' αρχήν ρόστερ με ρόστερ δεν έχουν την παραμικρή σχέση. Η Σάλκε επίσης, αν και παραδοσιακά είναι αψυχολόγητη ομάδα, φέτος ιδίως προέρχεται από μια πολύ περίεργη σαιζόν που επί μακρώ οι παίκτες ουσιαστικά προσπαθούσαν να διώξουν τον Μάγκατ. Προσοχή: αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλες οι γκέλες που έκανε είχαν να κάνουν μόνο με αυτό, έτσι; Παράλληλα, έχει μια τεράστια ευκαιρία να πάρει έναν τίτλο και ταυτόχρονα να βγει στην Ευρώπη ώστε η χρονιά να έχει ένα θετικό πρόσημο. Και φυσικά έχει απέναντί της μια μέτρια ομάδα μικρότερης κατηγορίας.
Από την άλλη όμως, το να φτάνει σε τελικό κυπέλλου ακόμη και μια ομάδα Β' κατηγορίας όπως η Ντούισμπουργκ προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί τελείως συμπτωματικό. Αν και δεν την έχω παρακολουθήσει πολύ την Ντούι φέτος, έχω διαπιστώσει πως πρόκειται για κλασική ομάδα με τσέλιγκες που διαθέτουν μεταπτυχιακό στην ξυλοκοπτικήν. Αυτό και μόνο μπορεί να κάνει τη ζωή της Σάλκε δύσκολη σήμερα, αλλά σε τελική ανάλυση όπως είπα θεωρώ ότι η Σάλκε εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει.
Και επιπρόσθετα, ελπίζω να το κάνει στην κανονική διάρκεια του αγώνα... Αχέμ, αχέμ, γκουχ...

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων σύμφωνα με το Κίκερ θα είναι Υelldell - B. Kern, Reiche, Bajic, Veigneau - Banovic, Sukalo - Yilmaz, Grlic, Sahan - Schäffler για την τυπικά γηπεδούχο Ντούισμπουργκ και Νeuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Escudero - Papadopoulos, Kluge - Farfan, Raul, Jurado - Huntelaar για την Σάλκε.
Όχι ότι οι δυο ομάδες συναντιώνται συχνά (ένεκα του ότι η Ντούι είναι ένα κλασικό ασανσέρ κατηγοριών), αλλά η τελευταία νίκη της Ντούισμπουργκ εις βάρος της Σάλκε για το πρωτάθλημα έρχεται πίσω στο μακρινό 1997. Από εκείνη τη νίκη μέχρι και το 2008 που αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά η Σάλκε μετράει 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. Βέβαια για να λέμε την αλήθεια, ένα τέτοιο στατιστικό στοιχείο στοιχηματικά είναι παντελώς άχρηστο, απλά το αναφέρω για ιστορικούς λόγους κυρίως.
Ουσιαστικότερο είναι να αναλογιστούμε ότι ο Νόιερ θα ήθελε να φύγει με έναν τίτλο προς την Μπάγερν, καθώς το ίδιο αν και για άλλο λόγο θα ήθελαν και οι συμπαίκτες του, αφού αν η Σάλκε δεν βγει στην Ευρώπη θα υπάρξουν σοβαρά θέματα στον σύλλογο, που οι παίκτες γενικά έχουν πολλές φαγωμάρες μεταξύ τους. Εκτός από αυτό λοιπόν θα πρέπει να υπερκεράσουν και το αδιαμφισβήτητο πάθος των παικτών της Ντούι για μια διάκριση, που όχι μόνο θα φέρει την έξοδο στην Ευρώπη αλλά και τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου. Εν ολίγοις, σοβαρότερο κίνητρο υπάρχει και για τους δύο. Να σημειώσω για το τέλος, ότι η Ντούι φτάνει για τέταρτη φορά στον τελικό, με την αμέσως προηγούμενη να είναι το 1998.

Τέλος πάντων, μην πολυλογούμε: το 1,66 που έχω βρει να τρέχει η Σάλκε νομίζω είναι πολύ καλή απόδοση και θα ρίξω 6 ευρώπουλα, έτσι για να'χουμε λίγο άγχος σήμερα το βράδυ πηγαίνοντας για 3,96 κέρδος. Εξάλλου τελικός κυπέλλου είναι και δεν προσφέρεται για μεγάλα ποσά, αφετέρου είμαστε ακόμα στην αρχική φάση της τακτικής μας (να υπενθυμήσω).

UPDATE: Ε, νομίζω το 0-5 μας επιτρέπει να πανηγυρίσουμε κι ας μην έχει λήξει ακόμη ο τελικός. Τελικά η Ντούι απεδείχθη πολύ μικρή το δέμας για να κοντράρει την Σάλκε, οι παίκτες της οποίας άφησαν στην άκρη τις έριδες και τις φαγωμάρες για το κοινό καλό.

6 σχόλια: