Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

16η

Αχ, τι συγκινητική στιγμή! Τέσσερα χρόνια είχα ν'ασχοληθώ "ειδησεογραφικά" με τη Γερμανία και δεν κρύβω ότι μου'χε λείψει!
Αυτό που δεν μου'χει λείψει φυσικά είναι ο κουβάς, οπότε ας είμαστε προσεκτικοί... :)

Χόφφενχάιμ-Νυρεμβέργη
Ενδεκάδες
Χόφφενχάιμ: Haas - Beck, Luiz Gustavo, Compper, Ibertsberger - Vukcevic, Rudy, Salihovic, Sigurdsson - Ibisevic, Ba
(απόντες: Starke, Simunic, Vorsah, Weis, Obasi)
Γκλάνταμπαχ: R. Schäfer - Judt, Maroh, Wolf, Plattenhardt - Simons - Hegeler, Cohen, Gündogan, Frantz - Schieber
(απόντες: Nilsson, Pinola, Bunjaku)

Δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση η Νυρεμβέργη η οποία προέρχεται από 4 συνεχόμενες ήττες (οι οποίες ήρθαν μετά από 4 συνεχόμενες νίκες). Οι γηπεδούχοι από την άλλη μεριά έχουν παρουσιάσει κάποια σημεία καμπής κι αυτοί αλλά κρατιώνται πιο αξιοπρεπώς (1 νίκη, 2 ισοπαλίες προσφάτως).
Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, η Χόφφενχάιμ μετράει 2 νίκες (η μία στο κύπελλο εκτός έδρας) και 1 ισοπαλία.

Καϊζερσλάουτερν-Βόλφσμπουργκ
Ενδεκάδες
Καϊζερσλάουτερν: Sippel - Dick, Amedick, Abel, Bugera - Tiffert, Kirch - Ilicevic, Moravek, Rivic - Nemec (απόντες: Simunek, Lakic)
Βόλφσμπουργκ: Benaglio - Pekarik, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Riether, Cigerci - Diego - Ziani, Dzeko (απόντες: A. Friedrich, Johnson, Grafite, Mandzukic)

Οι Λύκοι προέρχονται από 4 συνεχόμενες ισοπαλίες, ενώ οι γηπεδούχοι μετράνε 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στην τελευταία τετράδα αγώνων που έχουν δώσει.
Τα τελευταία 15 χρόνια η παράδοση ανάμεσα στις 2 ομάδες (και στις 2 έδρες) είναι σχεδόν μοιρασμένη (5-6-7 με 28-32 τέρματα). Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα η Βόλφσμπουργκ αγνοεί τη νίκη μέσα στην έδρα της Καϊζερσλάουτερν.

Αμβούργο-Λεβερκούζεν
Ενδεκάδες
Αμοβούργο: Rost - Benjamin, Demel, Westermann, Aogo - Jarolim, Trochowski - Pitroipa, Zé Roberto - Guerrero, van Nistelrooy (απόντες: Diekmeier, Mathijsen, Stepanek, Castelen, Jansen, Kacar, Petric)
Λεβερκούζεν: Adler - Castro, M. Friedrich, Hyypiä, Kadlec - Vidal, Reinartz - Barnetta, Renato Augusto, Sam - Derdiyok (απόντες: Ballack, Kießling)

Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει να βρίσκεται η Μπάγερ που προέρχεται από 9 αγώνες αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις (6 νίκες-3 ισοπαλίες). Το Αμβούργο παρουσιάζει αστάθεια έχοντας 5 ισοπαλίες και 2 νίκες στους τελευταίους 7 αγώνες του.
Η παράδοση των αγώνων ανάμεσα στις 2 ομάδες είναι 25-16-21 με 79-84 τέρματα.
Πάντως την τελευταία δεκαετία η Μπάγερ μετράει μόλις 1 νίκη μέσα στην έδρα του Αμβούργου, κι αυτή το 2006.

Μπάγερν-Ζανκτ Πάουλι
Ενδεκάδες
Μπάγερν: Butt - Lahm, Breno, Tymoshchuk, Pranjic - van Bommel, Kroos - Hamit Altintop, Schweinsteiger, Ribery - T. Müller (απόντες: Sattelmaier, Alaba, Robben, Gomez, Olic)
Ζανκτ Πάουλι: Kessler - Rothenbach, Morena, Gunesch, Oczipka - Boll, M. Lehmann - M. Kruse, Asamoah, Bartels - Ebbers (απόντες: Thorandt, Daube)

Δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση η Μπάγερν τον τελευταίο καιρό έχοντας αστάθεια στην απόδοσή της (3-2-1 στο πρωτάθλημα στους τελευταίους 6 αγώνες). Βέβαια ούτε και οι "Πειρατές" προέρχονται από κάποιο ιδιαίτερα καλό σερί αποτελεσμάτων (1-1-5 στους τελευταίους 7 αγώνες).
Το γεγονός ότι το 1991 η Ζανκτ Πάουλι είχε φύγει με το διπλό συν ένα Χ το 1996 μάλλον πρέπει να συμπεριληφθούς στα θαύματα. Κατά τα λοιπά...

Κολονία-Άιντραχτ
Ενδεκάδες
Κολονία: Mondragon - Brecko, Geromel, Mohamad, Ehret - Petit, Lanig - Jajalo, Matuschyk, Podolski - Freis (απόντες: Giannoulis, Pezzoni, Chihi, Ishiaku)
Άιντραχτ: Fährmann - S. Jung, Vasoski, Russ, Tzavellas - Schwegler, Köhler - Ochs, Meier, Halil Altintop - Gekas (απόντες: Nikolov, Chris, Franz, Bajramovic, Rode, Titsch-Rivero)
Στο 2-1-3 βρίσκεται η πρόσφατη φόρμα της Κολονίας που δεν μας τα λέει και πολύ καλά (και) φέτος. Κάτι αντίστοιχο και η Άιντραχτ με 3-1-2 αλλά με 1 νίκη στα τελευταία 4 παιχνίδια της.
Από την πρόσφατη προϊστορία, οι 3 τελευταίες αναμετρήσεις στην έδρα της Κολονίας έχουν λήξει ισόπαλες. Κατά τα λοιπα, Άιντραχτ επί σειρά ετών έχανε (τελευταία της νίκη το 1994 με 2-3). Η συνολική προϊστορία είναι απολύτως μοιρασμένη: 26-25-25 (126-115 τέρματα).

Ντόρτμουντ-Βέρντερ
Ενδεκάδες
Ντόρτμουντ: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Barrios (απόντες: Owomoyela, Kehl, Kringe)
Βέρντερ: Wiese - D. Schmidt, Mertesacker, Prödl, Pasanen - Frings, Fritz - Husejinovic, Hunt, Marin - Pizarro (απόντες: Vander, Wiedwald, Andersen, Boenisch, Naldo, Borowski, Ikeng, Trinks, Wesley, Arnautovic, Ayik, Hugo Almeida, Testroet, Thy)
Από 6 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα προέρχεται η Ντόρτμουντ, ήδη πρωταθλήτρια χειμώνα, και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η Βέρντερ από την άλλη, αν και μετράει μια μεγάλη νίκη επί της Ίντερ στο Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται σε μια μάλλον μέτρια κατάσταση.
Οι αγώνες ανάμεσα στις 2 ομάδες έχουν χαρακτήρα ντέρμπυ συνήθως. Το τελευταίο νικηφόρο αποτέλεσμα της Βέρντερ ήταν το 2007 και έκτοτε μετράει 3 ήττες στην έδρα της Ντόρτμουντ.

Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Ενδεκάδες
Φράιμπουργκ: Baumann - Mujdza, Barth, Butscher, Bastians - Schuster - Nicu, Putsila, Abdessadki, Rosenthal - Cissé (απόντες: Pouplin, Krmas, Toprak, Bechmann, Yano)
Γκλάντμπαχ: Heimeroth - Levels, Brouwers, Callsen-Bracker, Daems - Marx, Bradley - Matmour, Arango - de Camargo, Idrissou (απόντες: Bailly, Anderson, Dante, Jaures, Jantschke, Reus, Bobadilla)
Ή του ύψους ή του βάθους η Φράιμπουργκ εδώ και αρκετές αγωνιστικές που έχει ξεχάσει να φέρει ισοπαλία μεταξύ άλλων. Η δε, Γκλάντμπαχ δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση προερχόμενη από 3 συνεχόμενες ήττες.
Δεν είναι ιδιαίτερα συχνές οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων μιας και αμφότερες έχουν καταντήσει ασανσέρ ανάμεσα στις 2 μεγάλες κατηγορίες. Πάντως η προϊστορία τους περιέχει πολύ Χ μέσα στο Φράιμπουργκ και ελάχιστο διπλό (μόλις 1 από το 93 κι έπειτα). Πάντως από τις τελευταίες 6 αναμετρήσεις το... επιμέρους σκορ είναι 4-1-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Μάιντς-Σάλκε
Ενδεκάδες
Μάιντς: Wetklo - F. Heller, Bungert, Noveski, Fathi - Risse, Caligiuri, Polanski, Fuchs - Allagui, Schürrle (απόντες: Svensson, Zabavnik, Simak)
Σάλκε: Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Rakitic - Farfan, Jurado - Huntelaar, Raul (απόντες: Hoogland, Pander, Sarpei, Baumjohann, Jones, Kenia, Moritz)

Έχει αρχίσει να χάνει την αρχική της λάμωη η Μάιντς που πλέον γκελάρει συχνότερα (5 ήττες στους τελευταίους 7 αγώνες). Αντίθετα η Σάλκε -αν εξαιρέσουμε τον διασυρμό από την Καϊζερσλάουτερν- έχει αρχίσει να ανεβαίνει αγωνιστικά, παραμένει όμως ασταθής ομάδα. Η προϊστορία των δύο ομάδων στην έδρα της Μάιντς είναι μοιρασμένη.

Σημειώσεις: η προϊστορία εκτός αν δεν αναφέρεται διαφορετικά συμπεριλαμβάνει όλους τους αγώνες των αντιπάλων ανεξαρτήτου έδρας. Επίσης, οι φόρμες συμπεριλαμβάνουν αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις εκτός αν αναφέρεται διαοφρετικά.

Εν ολίγοις:
-Η Λεβερκούζεν τα πάει πολύ καλά εκτός έδρας φέτος όντας αήττητη με 5-2-0. Το Αμβούργο δεν είναι και στα καλύτερά του, οπότε το διπλό φαίνεται πειρασμός. Το πρόβλημα είναι πως αποκλείεις το Χ όταν το Αμβούργο δείχνει να έχει μια έφεση εσχάτως προς αυτό το αποτέλεσμα; Καλό ερώτημα... Πάντως, και το οβεράκι μου ψιλοκλείνει το μάτι και θέλω να το σκεφτώ.
-Η Νυρεμβέργη δεν εμπνέει για κάτι καλό, οπότε και μόνο απ'αυτό ο άσσος φαίνεται να έχει προβάδισμα, αλλά στις αποδόσεις που κυκλοφορεί δεν ενθουσιάζομαι ιδιαιτέρως.
-Στο Καϊζερσλάουτερν, μάλλον προς τον άσσο κλίνει το ματς, αλλά γενικά οι δυο ομάδες είναι ή του ύχους ή του βάθους και δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη.
-Στο Μόναχο, ούτε λόγος να γίνεται.
- Αναρωτιέμαι αν είναι εφικτό να συνεχιστεί η πρόσφατη παράδοση των ισοπαλιών στην Κολονία, παρόλο που η γενικότερη παρουσία της Άιντραχτ είναι ψιλοκαλή.
-Στην Βεστφαλία ξεχνάω τον άσσο λόγω απόδοσης και μόνο αν και θα πρέπει να γίνουν ενδιαφέροντα πράγματα για να σπάσει ο άσσος. Ίσως αν το βρω σε καμιά απόδοση περί το 1,70 να το σκεφτώ. Από την άλλη και το όβερ 2,5 χαμηλά κυκλοφορεί.
-Στο Μάιντς ίσως να μην δω καν τα στιγμιότυπα. Τη φετινή Σάλκε δεν την παίζω με τίποτε.
-Ενδιαφέρον ματς στο Φραιμπουργκ και σκέφτομαι σοβαρά να τιμήσω τον άσσο, αλλά ως αύριο έχουμε καιρό.

Για την ώρα περισυλλογή κι αυτοσυγκέντρωση για να κατασταλάξουμε.

UPDATE
: Τελικώς αποφάσισα να περιοριστώ στη Λεβερκούζεν, αλλά με μικρό ποντάρισμα: διπλό στο 3,10x2 και όβερ στο 1,86x3. Καλή επιλογή για τον πρώτο μου κουβά μετά από 4 χρόνια! :)

UPDATE II: Καλή αρχή με το δεξί λοιπόν και είχαμε δίκιο που θεωρήσαμε σημαντικό να αποφύγουμε τις κακοτοπιές διότι αν είχαμε ανοιχτεί περισσότερο θα τον είχαμε πιει μεγαλοπρεπώς. Έτσι, το συντηρητικό παιχνίδι που έχουμε επιλέξει έδωσε 11,78 οπότε πάμε στα 56,78 (+6,78 δηλαδή). Είναι αυτονόητο ότι συνεχίζουμε στο ίδιο συντηρητικό μοτίβο και μένουμε αυστηρά στην στρατηγική μας.

UPDATE 12/12: Μούμπλε, μούμπλε... τι να παίξω για σήμερα ντε; Τελικά αποφάσισα να ρίξω ένα μικρό πονταρισματάκι στον άσσο της Φράιμπουργκ σήμερα στο 1,97 που μου μοιάζει υπερβολικά καλή απόδοση βασιζόμενος κυρίως στα χάλια της Γκλάντμπαχ.
Εντωμεταξύ, δεν ξέρω γιατί αλλά μου'χει σφηνωθεί ως ιδέα το Χ στο εγχώριο ντέρμπυ Ξάνθης-Καβάλας, αλλά το φοβάμαι υπερβολικά για να το τιμήσω. Σκέφτηκα κάποια στιγμή και ένα underάκι στο ματς του βάζελου με τον τραγικό Αστέρα Τρίπολης, αλλά το 1,60 που το βρήκα είναι σχεδόν απαγορευτικό. Οπότε μάλλον με βλέπω να μένω με τον άσσο της Φράιμπουργκ ως το βράδυ, που πιο πολύ για το τζογάρισμα τον έριξα παρά για κάτι παραπάνω. 1,97x3 λοιπόν και καλή μας αγωνιστική.

UPDATE 12/12 II: Πολύ πιο εύκολα απ'όσο περίμενα βγήκε και η Φράιμπουργκ. 1,97x3=5,91, οπότε πάμε στα 59,69. Για να δούμε, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε έτσι; Αυτό κι αν είναι το μεγάλο στοίχημα.
Βέβαια δεν το κρύβω ότι συφιλιάστηκα με την Ξάνθη της οποίας το Χ είχα πετύχει στο 3,05, αλλά τι να το κάνεις; Πολύ αργά για μετάνοιες. Αφού δεν το πίστευα, καλά έκανα κι έμεινα έξω. Στην Τρίπολη η απόδοση ήταν τέτοια πάντως που και under να έρθει τελικά δεν θα με στεναχωρήσει καθόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου