Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

17η

Αν και άνευ ειδήσεων (αλλά ποτέ άνευ μελέτης).
Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν...

Βόλφσμπουργκ-Χόφφενχάιμ: Ενδιαφέρουσα η πρόσφατη φόρμα των 2 ομάδων. Η μέν Βόλφσμπουργκ προέρχεται από 5 σερί ισοπαλίες, η δε Χόφφενχάιμ από 3. Πάντως οι λύκοι έχουν 3-1 νίκες κατά της σημερινής τους αντιπάλου (2 εντός έδρας). Ίσως αξίζει λίγη μελέτη παραπάνω το Χ εδώ.
Βέρντερ-Καϊζερσλάουτερν: Από άσχημη φόρμα προέρχονται και οι δύο αντίπαλοι που μοιράζονται και την μεταξύ τους προϊστορία. Δε νομίζω να συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμη τις γκέλες η Βέρντερ, όμως δεν είμαι και βέβαιος αν μπορεί να ξεκινήσει σήμερα. Η αλήθεια είνια ότι αυτό το 2-0-6 της Κάιζερ εκτός έδρας είναι λίγο πειρασμός πάντως.
Σάλκε-Κολονία: Η Σάλκε έστω και με τα ψέματα έχει αρχίσει ν'ανεβαίνει. Η Κολονία είναι ή του ύψους ή του βάθους. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για τοπικό ντέρμπυ οπότε αυτό και μόνο είναι αποθαρρυντικό. Πάντως η προϊστορία με γηπεδούχο την Σάλκε την ευνοεί εδώ και αρκετά χρόνια. Η λογική λέει άσσο αλλά...
Ζανκτ Πάουλι-Μάιντς: Η μόνη διαφορά ανάμεσα στην φόρμα των δύο αντιπάλων είναι μια νίκη: 1-1-6 οι γηπεδούχοι, 2-0-6 οι φιλοξενούμενοι. Αμφότεροι έχουν τα χάλια τους τα μαύρα. Πάντως τις δύο τελευταίες φορές που αναμετρήθηκαν (07-08 και 08-09) οι πειρατές κέρδισαν. Στο 5-0-2 η έως τώρα εκτός έδρας επίδοση της Μάιντς απέναντι στην δεύτερη χειρότερη εντός έδρας επίδοση του πρωταθλήματος. Και ίσως τα χάλια και των δύο να δίνουν ένα προβάδισμα στο διπλό.
Νυρεμβέργη-Αννόβερο: Η Νυρεμβέργη βρίσκεται σε μεγάλη πτώση (4 ήττες και 1 ισοπαλία), το Αννόβερο σε διαρκή άνοδο (5 σερί νίκες). Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η προϊστορία στην έδρα της Νυρεμβέργης δείχνει ότι της βγαίνει το λάδι να κερδίσει το Αννόβερο, κάτι που δεν γίνεται ιδιαίτερα συχνά. Εδώ έχουμε ένα ενδιαφέρον στατιστικό: 4-0-3 εντός έδρας η Νυρεμβέργη, 4-0-3 εκτός έδρας το Αννόβερο. Σα να μου μυρίζει Χ2 αλλά τι απ'τα δύο;. Εδώ σε θέλω μεγάλε...
Άιντραχτ-Ντόρτμουντ: Ασταθής η απόδοση της Άιντραχτ εδώ και κάποιες αγωνιστικές, ενώ από την άλλη μεριά η Ντόρτμουντ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Από το 2000 μέσα στην Φρανκφούρτη 5 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι, 2 έχει πάρει η Ντόρτμουντ και μόλις έναν η Άιντραχτ. Αήττητη ακόμη εκτός έδρας η Ντόρτμουντ, τρίτη χειρότερη εντός έδρας επίδοση η Άιντραχτ με 3-1-3. Ενδιαφέρον...
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ: σε εξαιρετική κατάσταση οι γηπεδούχοι που έχουν ξεχάσει τι θα πεί ήττα εδώ και πολύ καιρό. Η Φράι από την άλλη μεριά είναι ασταθής αλλά προέρχεται από 2 συνεχόμενες νίκες. 4 συνεχόμενες νίκες έχει στην έδρα της η Λεβερκούζεν απέναντι στη σημερινή της αντίπαλο και πρέπει να γυρίσουμε στο 2001 για να δούμε διπλό (πιο πριν υπάρχουν και κάτι ισοπαλίες). Εδώ πιο πολύ σκέφτομαι το όβερ παρά κάποιο άλλο σημείο του αγώνα. Έχουμε καιρό ως αύριο.
Στουτγκάρδη-Μπάγερν: Βαράτε με κι ας κλαίω είναι αμφότεροι αλλά όπως και να το κάνουμε η Μπάγερν δεν είναι Στουτγκάρδη. Ουδέν άλλον.

Εν συντομία: δεν μου πολυαρέσουν οι συνθήκες των παιχνιδών και για την ώρα (αν και έχω λίγη ακόμη μπροστά) δεν μπορώ να αποφασίσω: Χ ή 2 το Αννόβερο; Χ ή 2 η Μάιντς; Μόνο το διπλό της Ντόρτμουντ μου αρέσει που πάει για ρεκόρ πόντων κιόλας, ξέχωρα από τη διατήρηση του εκτός έδρας αήττητου συν την περαιτέρω συγκομιδή βαθμών. Αλλά 1,75; Δεν είναι τόσο του κλότσου και του μπάτσου η Άιντραχτ.

Ένα άσχετο πάντως που μου αρέσει να κυνηγήσω είναι η γκέλα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό Βόλου σήμερα. Πρώτον, έχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα λόγω των χθεσινών επεισοδίων στο ΔΣ της Σούπερ Λιγδ. Μυρίζομαι δηλαδή και γενναίο πριμ από πλευράς Μπέου και πολλά άλλα. Ένα δεύτερο στοιχείο κατά του βάζελου είναι ότι θα παίξει με κόσμο (συγγνώμη παιδιά αλλά εγώ έτριβα τα χέρια μου όταν έμαθα ότι ακυρώθηκε η ποινή της μιας αγωνιστικής), γεγονός που σε συνδυασμό με τα τραγικά χάλια του Παναθηναϊκού συν τον μάγο του πάγκου που διαθέτει σημαίνει ότι θα πέσει τρελή γιούχα. Και ένα τρίτο, είναι ότι κατ' εμέ ο Ολυμπιακός Βόλου μαζίμε την Καβάλα είναι ίσως οι πιο αξιόπιστες ομάδες που παίζουν στην Σούπερ Λίγκα αυτήν την στιγμή. Οπότε λέω να κοντράρω στο 1,35 τον Παναθηναϊκό με 5,25 ευρουλάκια τα οποία θα μου αποδώσουν 14,25. Αυτό το ματς λοιπόν ήδη πήγε στον σημερινό μας κουβά, μένει να δούμε αν θα επιλέξω τίποτε κι από τη Γερμανία.

UPDATE: Μια ψυχή που 'ναι να βγει... Έτσι δε λένε; Τελικά βρήκα την Ντόρτμουντ στο 1,77 οπότε πάμε για ένα συντηρητικό παίξιμο x3. Στα άλλα αν και με τρώει το χέρι μου να ρίξω κάτι στο Αννόβερο ιδίως, τελικώς μάλλον θα μείνω εκτός.

UPDATE II: Φτου ρε διάολε! Σε λάθος τέρμα μπήκε το γκολ... (θεοί... μου ήρθε από τον Γκέκα... δεν θέλω ν'αρχίσω το μπινελίκωμα απογευματιάτικα). Περιμένουμε τώρα τον βάζελο να μας κάνει την καλή.

UPDATE III: Πολύ μεγάλη νίκη! Αν είχε κάτσει και η ρημάδα η Ντόρτμουντ θα είχαμε και το κερασάκι στην τούρτα! Συγκομιδή +9,00 για σήμερα! Καλά ήταν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου