Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

17η

Αν και άνευ ειδήσεων (αλλά ποτέ άνευ μελέτης).
Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν...

Βόλφσμπουργκ-Χόφφενχάιμ: Ενδιαφέρουσα η πρόσφατη φόρμα των 2 ομάδων. Η μέν Βόλφσμπουργκ προέρχεται από 5 σερί ισοπαλίες, η δε Χόφφενχάιμ από 3. Πάντως οι λύκοι έχουν 3-1 νίκες κατά της σημερινής τους αντιπάλου (2 εντός έδρας). Ίσως αξίζει λίγη μελέτη παραπάνω το Χ εδώ.
Βέρντερ-Καϊζερσλάουτερν: Από άσχημη φόρμα προέρχονται και οι δύο αντίπαλοι που μοιράζονται και την μεταξύ τους προϊστορία. Δε νομίζω να συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμη τις γκέλες η Βέρντερ, όμως δεν είμαι και βέβαιος αν μπορεί να ξεκινήσει σήμερα. Η αλήθεια είνια ότι αυτό το 2-0-6 της Κάιζερ εκτός έδρας είναι λίγο πειρασμός πάντως.
Σάλκε-Κολονία: Η Σάλκε έστω και με τα ψέματα έχει αρχίσει ν'ανεβαίνει. Η Κολονία είναι ή του ύψους ή του βάθους. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για τοπικό ντέρμπυ οπότε αυτό και μόνο είναι αποθαρρυντικό. Πάντως η προϊστορία με γηπεδούχο την Σάλκε την ευνοεί εδώ και αρκετά χρόνια. Η λογική λέει άσσο αλλά...
Ζανκτ Πάουλι-Μάιντς: Η μόνη διαφορά ανάμεσα στην φόρμα των δύο αντιπάλων είναι μια νίκη: 1-1-6 οι γηπεδούχοι, 2-0-6 οι φιλοξενούμενοι. Αμφότεροι έχουν τα χάλια τους τα μαύρα. Πάντως τις δύο τελευταίες φορές που αναμετρήθηκαν (07-08 και 08-09) οι πειρατές κέρδισαν. Στο 5-0-2 η έως τώρα εκτός έδρας επίδοση της Μάιντς απέναντι στην δεύτερη χειρότερη εντός έδρας επίδοση του πρωταθλήματος. Και ίσως τα χάλια και των δύο να δίνουν ένα προβάδισμα στο διπλό.
Νυρεμβέργη-Αννόβερο: Η Νυρεμβέργη βρίσκεται σε μεγάλη πτώση (4 ήττες και 1 ισοπαλία), το Αννόβερο σε διαρκή άνοδο (5 σερί νίκες). Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η προϊστορία στην έδρα της Νυρεμβέργης δείχνει ότι της βγαίνει το λάδι να κερδίσει το Αννόβερο, κάτι που δεν γίνεται ιδιαίτερα συχνά. Εδώ έχουμε ένα ενδιαφέρον στατιστικό: 4-0-3 εντός έδρας η Νυρεμβέργη, 4-0-3 εκτός έδρας το Αννόβερο. Σα να μου μυρίζει Χ2 αλλά τι απ'τα δύο;. Εδώ σε θέλω μεγάλε...
Άιντραχτ-Ντόρτμουντ: Ασταθής η απόδοση της Άιντραχτ εδώ και κάποιες αγωνιστικές, ενώ από την άλλη μεριά η Ντόρτμουντ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Από το 2000 μέσα στην Φρανκφούρτη 5 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι, 2 έχει πάρει η Ντόρτμουντ και μόλις έναν η Άιντραχτ. Αήττητη ακόμη εκτός έδρας η Ντόρτμουντ, τρίτη χειρότερη εντός έδρας επίδοση η Άιντραχτ με 3-1-3. Ενδιαφέρον...
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ: σε εξαιρετική κατάσταση οι γηπεδούχοι που έχουν ξεχάσει τι θα πεί ήττα εδώ και πολύ καιρό. Η Φράι από την άλλη μεριά είναι ασταθής αλλά προέρχεται από 2 συνεχόμενες νίκες. 4 συνεχόμενες νίκες έχει στην έδρα της η Λεβερκούζεν απέναντι στη σημερινή της αντίπαλο και πρέπει να γυρίσουμε στο 2001 για να δούμε διπλό (πιο πριν υπάρχουν και κάτι ισοπαλίες). Εδώ πιο πολύ σκέφτομαι το όβερ παρά κάποιο άλλο σημείο του αγώνα. Έχουμε καιρό ως αύριο.
Στουτγκάρδη-Μπάγερν: Βαράτε με κι ας κλαίω είναι αμφότεροι αλλά όπως και να το κάνουμε η Μπάγερν δεν είναι Στουτγκάρδη. Ουδέν άλλον.

Εν συντομία: δεν μου πολυαρέσουν οι συνθήκες των παιχνιδών και για την ώρα (αν και έχω λίγη ακόμη μπροστά) δεν μπορώ να αποφασίσω: Χ ή 2 το Αννόβερο; Χ ή 2 η Μάιντς; Μόνο το διπλό της Ντόρτμουντ μου αρέσει που πάει για ρεκόρ πόντων κιόλας, ξέχωρα από τη διατήρηση του εκτός έδρας αήττητου συν την περαιτέρω συγκομιδή βαθμών. Αλλά 1,75; Δεν είναι τόσο του κλότσου και του μπάτσου η Άιντραχτ.

Ένα άσχετο πάντως που μου αρέσει να κυνηγήσω είναι η γκέλα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό Βόλου σήμερα. Πρώτον, έχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα λόγω των χθεσινών επεισοδίων στο ΔΣ της Σούπερ Λιγδ. Μυρίζομαι δηλαδή και γενναίο πριμ από πλευράς Μπέου και πολλά άλλα. Ένα δεύτερο στοιχείο κατά του βάζελου είναι ότι θα παίξει με κόσμο (συγγνώμη παιδιά αλλά εγώ έτριβα τα χέρια μου όταν έμαθα ότι ακυρώθηκε η ποινή της μιας αγωνιστικής), γεγονός που σε συνδυασμό με τα τραγικά χάλια του Παναθηναϊκού συν τον μάγο του πάγκου που διαθέτει σημαίνει ότι θα πέσει τρελή γιούχα. Και ένα τρίτο, είναι ότι κατ' εμέ ο Ολυμπιακός Βόλου μαζίμε την Καβάλα είναι ίσως οι πιο αξιόπιστες ομάδες που παίζουν στην Σούπερ Λίγκα αυτήν την στιγμή. Οπότε λέω να κοντράρω στο 1,35 τον Παναθηναϊκό με 5,25 ευρουλάκια τα οποία θα μου αποδώσουν 14,25. Αυτό το ματς λοιπόν ήδη πήγε στον σημερινό μας κουβά, μένει να δούμε αν θα επιλέξω τίποτε κι από τη Γερμανία.

UPDATE: Μια ψυχή που 'ναι να βγει... Έτσι δε λένε; Τελικά βρήκα την Ντόρτμουντ στο 1,77 οπότε πάμε για ένα συντηρητικό παίξιμο x3. Στα άλλα αν και με τρώει το χέρι μου να ρίξω κάτι στο Αννόβερο ιδίως, τελικώς μάλλον θα μείνω εκτός.

UPDATE II: Φτου ρε διάολε! Σε λάθος τέρμα μπήκε το γκολ... (θεοί... μου ήρθε από τον Γκέκα... δεν θέλω ν'αρχίσω το μπινελίκωμα απογευματιάτικα). Περιμένουμε τώρα τον βάζελο να μας κάνει την καλή.

UPDATE III: Πολύ μεγάλη νίκη! Αν είχε κάτσει και η ρημάδα η Ντόρτμουντ θα είχαμε και το κερασάκι στην τούρτα! Συγκομιδή +9,00 για σήμερα! Καλά ήταν...

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Έχουμε και λέμε...

Θα την πέφτατε σε μια γκόμενα που δεν γουστάρετε; Προφανώς όχι.
Θα μαγειρεύατε ένα φαγητό που δεν σας αρέσει; Προφανώς όχι.
Θα αγοράζατε κάποιο παντελόνι που δεν σας αρέσει; Προφανώς όχι.
Θα παίρνατε κάποιο αυτοκίνητο που δεν σας αρέσει; Προφανώς όχι.

Γιατί λοιπόν να παίξετε έναν αγώνα που δεν σας αρέσει;
Και τι σημαίνει "δεν μου αρέσει";
Ότι μπορεί η γηπεδούχος ομάδα να έχει έναν λιγότερο τραυματία από αυτούς που θα ήθελα να δω, ή ότι τα τελευταία 10 χρόνια η φιλοξενούμενη έχει μόλις μια νίκη ενώ ήθελα να μην είχε καμία. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια, λιγότερο ή περισσότερο αυστηρά.
Αντίστοιχα κριτήρια έχω κι εγώ και ένα από τα βασικότερα είναι η απόδοση που θα βρω.

Να το πούμε αλλιώς: θες να αγοράσεις κάτι, ένα ζευγάρι παπούτσια πχ. Θα κάνεις μια βόλτα στα μαγαζιά να δεις τις τιμές, έτσι δεν είναι; Άρα δεν πρέπει να κάνεις και μια βόλτα στα αντίστοιχα μαγαζιά για να δεις σε τι αποδόσεις προσφέρεται κάθε αγώνας; Αν από την άλλη όλες οι τιμές που θα βρεις δεν σε καλύπτουν, τότε δεν θα περιμένεις τις... εκπτώσεις; Ναι. Κάτι αντίστοιχο (και με τις δύο περιπτώσεις που αναφέραμε) λοιπόν ισχύει και με το στοίχημα. Πρώτον, το στοίχημα είναι τζόγος και ο τζόγος θέλει ψυχολογία για να παίξεις, οπότε αν για κάποιον λόγο δεν μας πολυαρέσει ένα ματς είναι προτιμότερο να μην το παίξουμε καθόλου, και δεύτερον, βασική προϋπόθεση για να το "αγοράσουμε" αποτελεί η τιμή που θα το βρούμε. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να αποκτήσουμε εμπειρία για να καταλαβαίνουμε πότε ένα παιχνίδι μας συμφέρει (ως προς την απόδοσή του) και πότε όχι. Μπορεί πχ να το βρούμε στο 1,60 αλλά εμείς να θεωρούμε ότι έπρεπε να βρίσκεται στο 1,80. Εγώ σε μια τέτοια περίπτωση δεν ποντάρω, διότι παίζοντας σε χαμηλότερη απόδοση όσο κι αν ακουστεί περίεργο ουσιαστικά είναι σα να αυξάνω το ρίσκο. Πιθανώς να διερωτηθείτε για ποιον λόγο δίνω μεγάλη βάση σε όλες αυτές τις "λεπτομέρειες". Είναι απλό: παίζοντας στοίχημα όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον του παίκτη: η γκανίοτα, οι καιρικές συνθήκες, ο διαιτητής, ο σκοπός κάθε ομάδας, η κακή/ελλιπής/ανύπαρκτη ενημέρωση κλπ. Οπότε εγώ από την πλευρά μου πρέπει με αλχημείες να αυξήσω τις πιθανότητές μου με όποιον τρόπο θεωρώ σωστό.

Στο διά ταύτα τώρα και μιας και ήδη έκανα τα πρώτα μου πονταρίσματα. Για περίπτωση που δεν έχει γίνει αντιληπτό, θα εξηγήσω (σε πρώτη φάση) για το τι ακριβώς επιδιώκω να κάνω.
α) Όπως διαπιστώσατε ξεκίνησα με 50,00 ευρώ. Το ποσόν είναι ρεαλιστικό γι'αυτό και το επέλεξα. Άλλοι μπορεί να ξεκινάνε με 500 ή 1000 ευρώ (συνήθως τα λένε μονάδες). Εγώ επειδή δεν ξέρω άνθρωπο που να λέει ότι διαθέτει 1000 ευρώ να ξεκινήσει το στοίχημα ή να πληρώνει τους λογαριασμούς του σε μονάδες, επέλεξα κάτι πιο "καθημερινό".
β) Ο στόχος μας όπως έχω πει είναι ο διπλασιασμός του αρχικού ποσού. Η όλη στρατηγική έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο: να διπλασιάζει το ποσόν κάθε φορά (το πως θα το εξηγήσουμε με την πάροδο του χρόνου. Ούτως ή άλλως ξεκαθαρίσαμε ότι το στοίχημα πρέπει να το δούμε ως μια επένδυση που θα μας πληρώσει σε βάθος χρόνου και όχι άμεσα). Επειδή είμαστε στο ξεκίνημα όμως η πρώτη προσπάθεια έχει να κάνει με το... ρεφάρισμα του πενηντάρικου που χάσαμε (υπενθυμίζω ότι η αρχική μας υπόθεση ήταν πως ξεκινάμε με 50 ευρώ τα οποία θεωρούμε ότι μόλις μας έπεσαν από την τσέπη. Αυτά τα 50 ευρώ λοιπόν είναι που σε πρώτη φάση προσπαθούμε να ανακτήσουμε).
γ) Σε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο πόνταρα σε μόλις 2 αγώνες (με σύνολο 3 στοιχημάτων). Η εμπειρία μου με έχει διδάξει ότι όσο λιγότεροι και πιο προσεγμένοι είναι οι αγώνες τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να κερδίσεις. Κοινώς, καλύτερα να παίξεις 3-4 αγώνες τους οποίους να έχεις μελετήσει όσο μπορείς, παρά 20 τους οποίους και να θες είναι αδύνατο να έχεις μελετήσει όσο χρειάζεται. Έτσι σκοπεύω να συνεχίσω. Μεσοβδόμαδα, θα δω πάλι τι έχει και ίσως να μην παίξω τίποτε αν κάτι δεν μου αρέσει. Κοινώς, παίζω όποτε θέλω και όχι κατόπιν "εξαναγκασμού".
δ) Και ίσως το πιο σημαντικό απ'όλα: δεν παίζουμε ποτέ για να ρεφάρουμε, ούτε για να βγάλουμε τη δόση της πιστωτικής ή του αυτοκινήτου. Παίζουμε κατ' αρχήν για το παιχνίδι, για την αδρεναλίνη κοινώς. Επειδή όμως παίζουμε τα λεφτά μας τα οποία οφείλουμε να σεβόμαστε, τα διαχειριζόμαστε με τον σωστό τρόπο. Η χασούρα όταν έρθει -διότι θα έρθει κι αυτή- είναι κάτι που πρέπει να μην αφήσουμε να μας επηρεάσει. Διότι όπως είπαμε, η ψυχολογία στον τζόγο είναι μεγίστης σημασίας. Το σημαντικό είναι να μείνουμε σταθεροί στην στρατηγική που έχουμε επιλέξει ως σωστή, διότι όπως είπαμε ήδη, καλύτερα να παίξεις σωστά κι ας χάσεις παρά να παίξεις εσφαλμένα κι ας κερδίσεις. Το δεύτερο είναι πρόσκαιρο. Νόμος αυτός.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

16η

Αχ, τι συγκινητική στιγμή! Τέσσερα χρόνια είχα ν'ασχοληθώ "ειδησεογραφικά" με τη Γερμανία και δεν κρύβω ότι μου'χε λείψει!
Αυτό που δεν μου'χει λείψει φυσικά είναι ο κουβάς, οπότε ας είμαστε προσεκτικοί... :)

Χόφφενχάιμ-Νυρεμβέργη
Ενδεκάδες
Χόφφενχάιμ: Haas - Beck, Luiz Gustavo, Compper, Ibertsberger - Vukcevic, Rudy, Salihovic, Sigurdsson - Ibisevic, Ba
(απόντες: Starke, Simunic, Vorsah, Weis, Obasi)
Γκλάνταμπαχ: R. Schäfer - Judt, Maroh, Wolf, Plattenhardt - Simons - Hegeler, Cohen, Gündogan, Frantz - Schieber
(απόντες: Nilsson, Pinola, Bunjaku)

Δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση η Νυρεμβέργη η οποία προέρχεται από 4 συνεχόμενες ήττες (οι οποίες ήρθαν μετά από 4 συνεχόμενες νίκες). Οι γηπεδούχοι από την άλλη μεριά έχουν παρουσιάσει κάποια σημεία καμπής κι αυτοί αλλά κρατιώνται πιο αξιοπρεπώς (1 νίκη, 2 ισοπαλίες προσφάτως).
Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, η Χόφφενχάιμ μετράει 2 νίκες (η μία στο κύπελλο εκτός έδρας) και 1 ισοπαλία.

Καϊζερσλάουτερν-Βόλφσμπουργκ
Ενδεκάδες
Καϊζερσλάουτερν: Sippel - Dick, Amedick, Abel, Bugera - Tiffert, Kirch - Ilicevic, Moravek, Rivic - Nemec (απόντες: Simunek, Lakic)
Βόλφσμπουργκ: Benaglio - Pekarik, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Riether, Cigerci - Diego - Ziani, Dzeko (απόντες: A. Friedrich, Johnson, Grafite, Mandzukic)

Οι Λύκοι προέρχονται από 4 συνεχόμενες ισοπαλίες, ενώ οι γηπεδούχοι μετράνε 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στην τελευταία τετράδα αγώνων που έχουν δώσει.
Τα τελευταία 15 χρόνια η παράδοση ανάμεσα στις 2 ομάδες (και στις 2 έδρες) είναι σχεδόν μοιρασμένη (5-6-7 με 28-32 τέρματα). Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα η Βόλφσμπουργκ αγνοεί τη νίκη μέσα στην έδρα της Καϊζερσλάουτερν.

Αμβούργο-Λεβερκούζεν
Ενδεκάδες
Αμοβούργο: Rost - Benjamin, Demel, Westermann, Aogo - Jarolim, Trochowski - Pitroipa, Zé Roberto - Guerrero, van Nistelrooy (απόντες: Diekmeier, Mathijsen, Stepanek, Castelen, Jansen, Kacar, Petric)
Λεβερκούζεν: Adler - Castro, M. Friedrich, Hyypiä, Kadlec - Vidal, Reinartz - Barnetta, Renato Augusto, Sam - Derdiyok (απόντες: Ballack, Kießling)

Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει να βρίσκεται η Μπάγερ που προέρχεται από 9 αγώνες αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις (6 νίκες-3 ισοπαλίες). Το Αμβούργο παρουσιάζει αστάθεια έχοντας 5 ισοπαλίες και 2 νίκες στους τελευταίους 7 αγώνες του.
Η παράδοση των αγώνων ανάμεσα στις 2 ομάδες είναι 25-16-21 με 79-84 τέρματα.
Πάντως την τελευταία δεκαετία η Μπάγερ μετράει μόλις 1 νίκη μέσα στην έδρα του Αμβούργου, κι αυτή το 2006.

Μπάγερν-Ζανκτ Πάουλι
Ενδεκάδες
Μπάγερν: Butt - Lahm, Breno, Tymoshchuk, Pranjic - van Bommel, Kroos - Hamit Altintop, Schweinsteiger, Ribery - T. Müller (απόντες: Sattelmaier, Alaba, Robben, Gomez, Olic)
Ζανκτ Πάουλι: Kessler - Rothenbach, Morena, Gunesch, Oczipka - Boll, M. Lehmann - M. Kruse, Asamoah, Bartels - Ebbers (απόντες: Thorandt, Daube)

Δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση η Μπάγερν τον τελευταίο καιρό έχοντας αστάθεια στην απόδοσή της (3-2-1 στο πρωτάθλημα στους τελευταίους 6 αγώνες). Βέβαια ούτε και οι "Πειρατές" προέρχονται από κάποιο ιδιαίτερα καλό σερί αποτελεσμάτων (1-1-5 στους τελευταίους 7 αγώνες).
Το γεγονός ότι το 1991 η Ζανκτ Πάουλι είχε φύγει με το διπλό συν ένα Χ το 1996 μάλλον πρέπει να συμπεριληφθούς στα θαύματα. Κατά τα λοιπά...

Κολονία-Άιντραχτ
Ενδεκάδες
Κολονία: Mondragon - Brecko, Geromel, Mohamad, Ehret - Petit, Lanig - Jajalo, Matuschyk, Podolski - Freis (απόντες: Giannoulis, Pezzoni, Chihi, Ishiaku)
Άιντραχτ: Fährmann - S. Jung, Vasoski, Russ, Tzavellas - Schwegler, Köhler - Ochs, Meier, Halil Altintop - Gekas (απόντες: Nikolov, Chris, Franz, Bajramovic, Rode, Titsch-Rivero)
Στο 2-1-3 βρίσκεται η πρόσφατη φόρμα της Κολονίας που δεν μας τα λέει και πολύ καλά (και) φέτος. Κάτι αντίστοιχο και η Άιντραχτ με 3-1-2 αλλά με 1 νίκη στα τελευταία 4 παιχνίδια της.
Από την πρόσφατη προϊστορία, οι 3 τελευταίες αναμετρήσεις στην έδρα της Κολονίας έχουν λήξει ισόπαλες. Κατά τα λοιπα, Άιντραχτ επί σειρά ετών έχανε (τελευταία της νίκη το 1994 με 2-3). Η συνολική προϊστορία είναι απολύτως μοιρασμένη: 26-25-25 (126-115 τέρματα).

Ντόρτμουντ-Βέρντερ
Ενδεκάδες
Ντόρτμουντ: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Barrios (απόντες: Owomoyela, Kehl, Kringe)
Βέρντερ: Wiese - D. Schmidt, Mertesacker, Prödl, Pasanen - Frings, Fritz - Husejinovic, Hunt, Marin - Pizarro (απόντες: Vander, Wiedwald, Andersen, Boenisch, Naldo, Borowski, Ikeng, Trinks, Wesley, Arnautovic, Ayik, Hugo Almeida, Testroet, Thy)
Από 6 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα προέρχεται η Ντόρτμουντ, ήδη πρωταθλήτρια χειμώνα, και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η Βέρντερ από την άλλη, αν και μετράει μια μεγάλη νίκη επί της Ίντερ στο Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται σε μια μάλλον μέτρια κατάσταση.
Οι αγώνες ανάμεσα στις 2 ομάδες έχουν χαρακτήρα ντέρμπυ συνήθως. Το τελευταίο νικηφόρο αποτέλεσμα της Βέρντερ ήταν το 2007 και έκτοτε μετράει 3 ήττες στην έδρα της Ντόρτμουντ.

Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Ενδεκάδες
Φράιμπουργκ: Baumann - Mujdza, Barth, Butscher, Bastians - Schuster - Nicu, Putsila, Abdessadki, Rosenthal - Cissé (απόντες: Pouplin, Krmas, Toprak, Bechmann, Yano)
Γκλάντμπαχ: Heimeroth - Levels, Brouwers, Callsen-Bracker, Daems - Marx, Bradley - Matmour, Arango - de Camargo, Idrissou (απόντες: Bailly, Anderson, Dante, Jaures, Jantschke, Reus, Bobadilla)
Ή του ύψους ή του βάθους η Φράιμπουργκ εδώ και αρκετές αγωνιστικές που έχει ξεχάσει να φέρει ισοπαλία μεταξύ άλλων. Η δε, Γκλάντμπαχ δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση προερχόμενη από 3 συνεχόμενες ήττες.
Δεν είναι ιδιαίτερα συχνές οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων μιας και αμφότερες έχουν καταντήσει ασανσέρ ανάμεσα στις 2 μεγάλες κατηγορίες. Πάντως η προϊστορία τους περιέχει πολύ Χ μέσα στο Φράιμπουργκ και ελάχιστο διπλό (μόλις 1 από το 93 κι έπειτα). Πάντως από τις τελευταίες 6 αναμετρήσεις το... επιμέρους σκορ είναι 4-1-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Μάιντς-Σάλκε
Ενδεκάδες
Μάιντς: Wetklo - F. Heller, Bungert, Noveski, Fathi - Risse, Caligiuri, Polanski, Fuchs - Allagui, Schürrle (απόντες: Svensson, Zabavnik, Simak)
Σάλκε: Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Rakitic - Farfan, Jurado - Huntelaar, Raul (απόντες: Hoogland, Pander, Sarpei, Baumjohann, Jones, Kenia, Moritz)

Έχει αρχίσει να χάνει την αρχική της λάμωη η Μάιντς που πλέον γκελάρει συχνότερα (5 ήττες στους τελευταίους 7 αγώνες). Αντίθετα η Σάλκε -αν εξαιρέσουμε τον διασυρμό από την Καϊζερσλάουτερν- έχει αρχίσει να ανεβαίνει αγωνιστικά, παραμένει όμως ασταθής ομάδα. Η προϊστορία των δύο ομάδων στην έδρα της Μάιντς είναι μοιρασμένη.

Σημειώσεις: η προϊστορία εκτός αν δεν αναφέρεται διαφορετικά συμπεριλαμβάνει όλους τους αγώνες των αντιπάλων ανεξαρτήτου έδρας. Επίσης, οι φόρμες συμπεριλαμβάνουν αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις εκτός αν αναφέρεται διαοφρετικά.

Εν ολίγοις:
-Η Λεβερκούζεν τα πάει πολύ καλά εκτός έδρας φέτος όντας αήττητη με 5-2-0. Το Αμβούργο δεν είναι και στα καλύτερά του, οπότε το διπλό φαίνεται πειρασμός. Το πρόβλημα είναι πως αποκλείεις το Χ όταν το Αμβούργο δείχνει να έχει μια έφεση εσχάτως προς αυτό το αποτέλεσμα; Καλό ερώτημα... Πάντως, και το οβεράκι μου ψιλοκλείνει το μάτι και θέλω να το σκεφτώ.
-Η Νυρεμβέργη δεν εμπνέει για κάτι καλό, οπότε και μόνο απ'αυτό ο άσσος φαίνεται να έχει προβάδισμα, αλλά στις αποδόσεις που κυκλοφορεί δεν ενθουσιάζομαι ιδιαιτέρως.
-Στο Καϊζερσλάουτερν, μάλλον προς τον άσσο κλίνει το ματς, αλλά γενικά οι δυο ομάδες είναι ή του ύχους ή του βάθους και δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη.
-Στο Μόναχο, ούτε λόγος να γίνεται.
- Αναρωτιέμαι αν είναι εφικτό να συνεχιστεί η πρόσφατη παράδοση των ισοπαλιών στην Κολονία, παρόλο που η γενικότερη παρουσία της Άιντραχτ είναι ψιλοκαλή.
-Στην Βεστφαλία ξεχνάω τον άσσο λόγω απόδοσης και μόνο αν και θα πρέπει να γίνουν ενδιαφέροντα πράγματα για να σπάσει ο άσσος. Ίσως αν το βρω σε καμιά απόδοση περί το 1,70 να το σκεφτώ. Από την άλλη και το όβερ 2,5 χαμηλά κυκλοφορεί.
-Στο Μάιντς ίσως να μην δω καν τα στιγμιότυπα. Τη φετινή Σάλκε δεν την παίζω με τίποτε.
-Ενδιαφέρον ματς στο Φραιμπουργκ και σκέφτομαι σοβαρά να τιμήσω τον άσσο, αλλά ως αύριο έχουμε καιρό.

Για την ώρα περισυλλογή κι αυτοσυγκέντρωση για να κατασταλάξουμε.

UPDATE
: Τελικώς αποφάσισα να περιοριστώ στη Λεβερκούζεν, αλλά με μικρό ποντάρισμα: διπλό στο 3,10x2 και όβερ στο 1,86x3. Καλή επιλογή για τον πρώτο μου κουβά μετά από 4 χρόνια! :)

UPDATE II: Καλή αρχή με το δεξί λοιπόν και είχαμε δίκιο που θεωρήσαμε σημαντικό να αποφύγουμε τις κακοτοπιές διότι αν είχαμε ανοιχτεί περισσότερο θα τον είχαμε πιει μεγαλοπρεπώς. Έτσι, το συντηρητικό παιχνίδι που έχουμε επιλέξει έδωσε 11,78 οπότε πάμε στα 56,78 (+6,78 δηλαδή). Είναι αυτονόητο ότι συνεχίζουμε στο ίδιο συντηρητικό μοτίβο και μένουμε αυστηρά στην στρατηγική μας.

UPDATE 12/12: Μούμπλε, μούμπλε... τι να παίξω για σήμερα ντε; Τελικά αποφάσισα να ρίξω ένα μικρό πονταρισματάκι στον άσσο της Φράιμπουργκ σήμερα στο 1,97 που μου μοιάζει υπερβολικά καλή απόδοση βασιζόμενος κυρίως στα χάλια της Γκλάντμπαχ.
Εντωμεταξύ, δεν ξέρω γιατί αλλά μου'χει σφηνωθεί ως ιδέα το Χ στο εγχώριο ντέρμπυ Ξάνθης-Καβάλας, αλλά το φοβάμαι υπερβολικά για να το τιμήσω. Σκέφτηκα κάποια στιγμή και ένα underάκι στο ματς του βάζελου με τον τραγικό Αστέρα Τρίπολης, αλλά το 1,60 που το βρήκα είναι σχεδόν απαγορευτικό. Οπότε μάλλον με βλέπω να μένω με τον άσσο της Φράιμπουργκ ως το βράδυ, που πιο πολύ για το τζογάρισμα τον έριξα παρά για κάτι παραπάνω. 1,97x3 λοιπόν και καλή μας αγωνιστική.

UPDATE 12/12 II: Πολύ πιο εύκολα απ'όσο περίμενα βγήκε και η Φράιμπουργκ. 1,97x3=5,91, οπότε πάμε στα 59,69. Για να δούμε, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε έτσι; Αυτό κι αν είναι το μεγάλο στοίχημα.
Βέβαια δεν το κρύβω ότι συφιλιάστηκα με την Ξάνθη της οποίας το Χ είχα πετύχει στο 3,05, αλλά τι να το κάνεις; Πολύ αργά για μετάνοιες. Αφού δεν το πίστευα, καλά έκανα κι έμεινα έξω. Στην Τρίπολη η απόδοση ήταν τέτοια πάντως που και under να έρθει τελικά δεν θα με στεναχωρήσει καθόλου.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ο Καγκουρού του Δυστοιχήματος σας αλλάζει τα φώτα του.

Ας ξεκινήσουμε με κάτι λάιτ για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και πως βαδίζουμε.
Τζόκερ. Όλοι το έχουμε ακουστά και υποθέτω πως όλοι έχουμε παίξει.
Ιδίως όταν ακούμε για κανά βαρβάτο τζακ-ποτ (μιας και ο Έλληνας απαξιοί αν ακούσει ότι θα κληρωθεί μόλις 1,5 μύριο το οποίο θεωρεί ευτελές, γι'αυτό πάει από τα 2 και πάνω) έχουμε ρίξει κανά δεκάρικο την περασμένη βδομάδα, κανά τάληρο πριν 2 μήνες, κανά άλλο δεκάρικο πριν 5 μήνες κ.ο.κ. Έτσι για να πάρουμε μια απλή περίπτωση.

Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και με σπάνιο παίξιμο φαίνονται κάποια χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη. Ας πούμε, στο παράδειγμα που μόλις ανέφερα είναι προφανές ότι ο παίκτης πάει με λίγα για να πιάσει τα πολλά. Δεδομένου ότι στον τζόγο πάντα παίζεις με τις πιθανότητες, είναι προφανές ότι όσο μικρότερο ποντάρισμα κάνεις (όπου το ποντάρισμα αντιστοιχεί σε τρόπο παιχνιδιού) τόσο μικρότερες είναι και οι πιθανότητές σου να κερδίσεις. Ο λόγος είναι προφανής: λιγότερες πιθανότητες έχεις αν παίξεις 5 αριθμούς και περισσότερες αν παίξεις 9 αριθμούς. Αν αποφασίσεις όμως να αυξήσεις τα ενδεχόμενα, αυτομάτως αυξάνεις και την τιμή (δηλαδή τα λεφτά που θα παίξεις), αυτό όμως σημαίνει ότι αυξάνεις και το ρίσκο που παίρνεις σαν παίκτης. Πέραν τούτου, κάτι που ποτέ δεν κάνει ο παίκτης είναι το να μετράει τι έχει δώσει για να παίξει όλο το προηγούμενο διάστημα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν παίξεις 5 ευρώ και κερδίσεις πχ 100, έχει καλώς: έχεις κέρδος 95 ευρώ. Αν όμως δώσεις 5 ευρώ για 15 φορές και την τελευταία βγάλεις 100 ευρώ, τότε δεν έχεις κερδίσει 95 αλλά 25. Παρομοίως, ένα ποντάρισμα της τάξης των 50 ευρώ μπορεί ενδεχομένως να αποδώσει 1000, όμως σε μια τέτοια περίπτωση η ενδεχόμενη χασούρα δεν θα είναι μόλις 5 αλλά το δεκαπλάσιο, όπου σημειωτέον το δεκαπλασίασμα του πονταρίσματος δεν συνεπάγεται και δεκαπλασίασμα των πιθανοτήτων επιτυχίας, οι οποίες αυξάνονται δυσανάλογα και πάντοτε εις βάρος του παίκτη. Και πάει λέγοντας.

Ας περάσουμε σιγά, σιγά και στο στοίχημα τώρα για να κάνουμε τους συλλογισμούς που πρέπει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να παίξει κανείς. Κοινώς, πολλές στρατηγικές. Μια κλασική είναι του μονοκόμματου παρολί: πας πχ και παίζεις 8 αγώνες καρφί και βάζεις πχ 3 ευρώ (αν και είναι αυτονόητο, να ξεκαθαρίσω ότι σε όλα τα παραδείγματα οι αριθμοί και τα πονταρίσματα είναι τυχαία). Αν υποθέσουμε ότι κάθε αγώνας έχει απόδοση 2,00, τότε οι 8 αγώνες μας δίνουν συνολική απόδοση 256 επί τα 3 ευρώ που ποντάραμε μας δίνει 768 ευρώ. δηλαδή με ελάχιστα χρήματα πας για μια ενδιαφέρουσα μπάζα. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι αν και το χρηματικό ρίσκο είναι μικρό και η απόδοση μεγάλη, ο αριθμός των 8 αγώνων ουσιαστικά μας δίνει απειροελάχιστες πιθανότητες να πιάσουμε το παρολί. Παίζοντας δηλαδή με έναν τέτοιο τρόπο, ουσιαστικά απλώς χαρίζουμε στουν μπούκη τα λεφτά που παίξαμε. Άρα προφανώς πρέπει να βρούμε κάτι άλλο που να μας αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας. Ας υποθέσουμε ότι επιλέγουμε 5 αγώνες για να παίξουμε σε συνδυασμούς. Οι 5 αγώνες μας δίνουν τις εξής δυνατότητες: μία πεντάδα, 5 τετράδες, 10 τριάδες και 10 δυάδες. Ας υποθέσουμε ότι επιλέγουμε να παίξουμε σε δυάδες και τετράδες, τουτέστιν 14 στήλες. Αν παίξουμε 3 ευρώ ανά στήλη (όπως στο προηγούμενο παράδειγμα) τότε το σύστημα θα μας κοστίσει 42 ευρώ. Αν υποθέσουμε πάλι ότι κάθε αγώνας δίνει απόδοση 2,00, τότε για κάθε δυάδα έχουμε απόδοση 4,00 και για κάθε τετράδα απόδοση 16,00. Αν πιάσουμε και τους 5 αγώνες λοιπόν θα πάρουμε 4,00 επί 3 ευρώ επί 10 στήλες συν 16,00 επί 3 ευρώ επί 4 στήλες δηλαδή 312 ευρώ. Δηλαδή και έχουμε αυξήσει κατά πολύ το ποντάρισμα και έχουμε μειώσει κατά πολύ το κέρδος. Σημειωτέον ότι όσο πιο χαμηλές είναι οι αποδόσεις τόσο πιο χαμηλό είναι και το κέρδος. Αν τώρα χάσουμε κάποιον αγώνα, το κέρδος μειώνεται αισθητά. Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση αυξάνουμε αρκετά το ρίσκο και μειώνουμε αντίστοιχα το κέρδος. Φυσικά το ρίσκο μπορεί να ελαττωθεί μειώνοντας το ποντάρισμα ανά στήλη, έτσι όμως πάλι μειώνεται το κέρδος ενώ το ρίσκο των πιθανοτήτων παραμένει ίδιο αφού δεν αλλάξαμε τον αριθμό των αγώνων. Προσωπικά ούτε αυτός ο τρόπος με ικανοποιεί.
Παρομοίως υπάρχουν πολλοί αντίστοιχοι τρόποι παιχνιδιού (όπου βέβαια μη νομίζετε ότι τους έχω δοκιμάσει και όλους. Κάποιοι δεν είναι δυνατόν να δοκιμαστούν άλλωστε).

Προσωπικά που έχω καταλήξει λοιπόν;
Κατ' αρχήν, ο τζόγος -επειδή ξαναλέω, τα λεφτά μας παίζουμε και πρέπει να τα σεβόμαστε- πρέπει να αντιμετωπίζεται μακροπρόθεσμα. Σαν επένδυση δηλαδή. Το πρώτο λάθος που μπορεί να κάνει ένας παίκτης δηλαδή είναι να θεωρήσει ότι μπορεί με λίγα να πάει για πολλά και κυρίως, γρήγορα. Αυτό, δεν γίνεται. Πρέπει να βρούμε συνεπώς έναν τρόπο παιχνιδιού που να συνδυάζει σε ικανοποιητικό βαθμό το ρίσκο και το κέρδος και υπό το πρίσμα ότι θα κάνουμε μια μακροχρόνια επένδυση με προοπτική να μας πληρώσει καλύτερα σε βάθος χρόνου παρά τώρα που ξεκινάμε κάνοντας οικονομικά ανοίγματα. Η τακτική δηλαδή ξεκινάει με ένα μικρό κεφάλαιο που μπορούμε αφενός να διαθέσουμε και το οποίο εξαρχής θα θεωρήσουμε ότι χάθηκε, μας έπεσε από την τσέπη. Έστω λοιπόν ότι αυτό το ποσόν είναι 50 ευρώ. Αυτό θα είναι το αρχικό μας κεφάλαιο, το οποίο θα προσπαθήσουμε σε ένα βάθος χρόνου να διπλασιάσουμε. Το ποιο θα είναι το βάθος χρόνου φυσικά θα εξαρτηθεί από τις αποδόσεις που θα επιλέξουμε: αν οι αποδόσεις είναι ηψηλές (άρα μεγαλύτερο ρίσκο) θα το διπλασιάσουμε γρηγορότερα (αν δεν χάνουμε δηλαδή) σε σχέση με χαμηλότερες αποδόσεις (δηλαδή.. ακόμη υψηλότερο ρίσκο, αλλά αυτό θα το εξηγήσουμε άλλη φορά). Οπότε θα προσπαθήσω να ασχολούμαι με αποδόσεις "μεσαίων αποδόσεων" (θα τις δούμε εν καιρώ). Ο σκοπός μας είναι πρώτον, να διαφυλάξουμε το αρχικό μας κεφάλαιο και να μην χρειαστεί να βάλουμε άλλο, νέο κεφάλαιο και δεύτερον, να το διπλασιάσουμε με σταθερό τρόπο παιξίματος.
Πως θα το επιχειρήσουμε: σπάμε το 50ρικο σε δέκα τάληρα. Αυτά θα είναι το μέγιστο των πονταρισμάτων μας κάθε φορά: 5 ευρώ. Προσωπικά επιλέγω να παίζω μονά αποδεκτά σε διάφορες μορφές τους και κυρίως σημείο και over/under. Αν υποθέσουμε ότι καταφέρνω να βρίσκω αγώνες με απόδοση 2,00 αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστώ 10 συνεχόμενα νικηφόρα πονταρίσματα προκειμένου να διπλασιάσω το αρχικό ομυ κεφάλαιο. Εννοείται ότι όσο χαμηλώνω την απόδοση που επιλέγω, τόσο περισσότερα πονταρίσματα θα απαιτηθούν. Με 3 πονταρίσματα σε όλη τη βδομάδα, κάτι τέτοιο μπορώ να το επιτύχω σε βάθος ενός μήνα (μιλάμε πάντα υπό ιδανικές συνθήκες, να μην έχω χάσει δηλαδή, πράγμα προφανώς αδύνατον). Μπορεί να σας φαίνονται λίγα τα 3 πονταρίσματα, όμως η φιλοσοφία μου είναι να επιλέγω με πολύ αυστηρά κριτήρια υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
Παράδειγμα: ρε δεν πα να κωλοχτυπιούνται όλοι με το νησί και το νησί; Εγώ Αγγλία δεν παίζω, τελείωσε. Πρέπει να μου προκύψει κάτι υπερβολικά εξαιρετικό για να παίξω Αγγλία. Παρομοίως επιλέγω ή αποκλείω και άλλα πρωταθλήματα ή συγκεκριμένες ομάδες. Διαβάζω όσα μπορώ να διαβάσω από ειδήσεις, παρακολουθώ τα πρωταθλήματα (όπου για να παίζεις στοίχημα πρέπει να παρακολουθείς κιόλας, οπότε όσο λιγότερα έχεις να δεις τόσο περισσότερα θα σου μείνουν) και από το αρχικό ξεσκαρτάρισμα κάνεις το τελικό απ'όπου πιθανώς να μπορέσεις να βγάλεις 3 σημεία που να σε ικανοποιούν πλήρως, ή στην χειρότερη όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό το εξής (που είναι εξαιρετικά σημαντικό): όσο περισσότερο παίζουμε τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες του μπούκη να μας ξαφρίσει. Είπαμε, η μάνα δεν χάνει ποτέ. Για κάθε παίκτη που κερδίζει υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 19 που χάνουν, κάποιοι εκ των οποίων τα μαλλιοκέφαλά τους. Οπότε εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε ο ένας που κερδίζει, κάτι που ακόμη και να το καταφέρουμε το βέβαιο είναι ότι δεν θα το επιτυγχάνουμε πάντα. Κοινώς, πρέπει να ξέρουμε ότι δεν είναι η ήττα που θα φέρει την καταστροφή αλλά ο τρόπος που την προκαλέσαμε εμείς. Μεγάλο οικονομικό άνοιγμα και μεγάλο ρίσκο ναι μεν συνεπάγεται μεγάλη ενδεχόμενη νίκη, εγκυμονεί όμως και πιθανότητα μεγάλης ήττας. Οπότε θα το πάω πιο συντηρητικά.

Σε πρώτη φάση αυτά.
Μην ξεχνάτε κάτι θεμελιώδες: είναι προτιμότερο να παίξεις σωστά κι ας χάσεις παρά να παίξεις λάθος κι ας κερδίσεις. Το δεύτερο νομοτελειακά θα σε καταστρέψει σε βάθος χρόνου. Το πρώτο είναι η μοναδική ελπίδα να επιπλεύσεις. Πρόσεξε λοιπόν, παίκτη, να επιπλεύσεις αλλά όχι σαν φελός.

Πολύ αίμα!

Τι ωραίος τίτλος για πρώτη ανάρτηση του νέου μου ιστολογίου! Και τι τίτλος: γεμάτος αναμνήσεις...
Ήταν η εποχή που είχα πρωτοξεκινήσει ν'ασχολούμαι με το στοίχημα πριν μια δεκαετία ('99 για την ακρίβεια) όταν τέλος πάντων είχα γνωρίσει στο αρκετά "φρέσκο" στην Ελλάδα και στοίχημα και διαδίκτυο πολύ κόσμο ο οποίος είχε τρελαθεί στα κέρδη! Μιλάμε ότι αισθανόμουν παντελώς άσχετος με αυτά που διάβαζα, οι άλλοι χέζονταν στο τάλαρο κι εγώ κάθε τόσο αγόραζα και νέο κουβά διότι ο προηγούμενος δεν με χώραγε μέσα! Μια από τις χαρακτηριστικές τους εκφράσεις ήταν και το "πολύ αίμα", επειδή δήθεν το είχαν πιει από τους μπούκηδες! Ως λογικός άνθρωπος, λοιπόν, αποφάσισα να παρακολουθήσω για να μάθω (αυτό μάλλον δεν το περίμεναν) με αποτέλεσμα να ανακαλύψω ότι το πολύ αίμα ήταν τελικώς νεράκι (μην πω κάτουρο δηλαδή) και μάλιστα μετά λήξεως των αγώνων!

Προ αγώνων, ο αγώνας Βραδυποριακού-Ταλαιπωριακού παιζόταν/προτεινόταν αναφανδόν άσσος, αλλά μετά τη λήξη στήνονταν πανηγύρια για το μεγαλειώδες διπλό! Και 'ντάξει, να αλλάξεις την τελευταία στιγμή μια φορά την επιλογή σου, το'χω κάνει κι εγώ. Αλλά να το αλλάζεις κάθε φορά, κάτι δεν πάει καλά!

Σταμάτησα να παίζω στοίχημα πριν από 4 χρόνια όταν πάνω κάτω είχα υπολογίσει ότι ήμουν στα λεφτά μου και μετά από μεγάλο αγώνα. Ο λόγος ήταν ότι είχα αρχίσει να παρασύρομαι, κάτι που με χάλαγε γενικώς και ειδικώς. Επειδή λοιπόν έβλεπα μπροστά μου έναν δρόμο που κατέληγε σε γκρεμό, έβγαλα το μαχαίρι και τον έκοψα. Εξάλλου για να κερδίσω είχα μπει στο στοίχημα και όχι για να χάνω. Το περίεργο ήταν ότι ενώ διάβαζα πολλές ώρες τη βδομάδα ειδήσεις, ενώ ασχολιώμουν με στατιστικά, ενώ ήμουν καλός (πάντα τηρουμένων των αναλογιών), παρασυρόμουν από τον ίδιον μου τον ενθουσιασμό.
Εδώ και αρκετούς μήνες μου γύρναγε στο μυαλό να ξαναξεκινήσω. Είναι ωραίο το στοίχημα αρκεί να έχεις μέτρο και να μην είσαι άρρωστος με αυτό. Έτσι, πήρα απόφαση να φτιάξω αυτό το φτωχό πλην τίμιο βλόγι, μέσα σε όλα και για να θυμηθώ το ενδοξότατο στοιχηματικό παρελθόν μου! Πολλά πράγματα εδώ μέσα -που δεν έχει σημασία να τα καταλάβετε εσείς- έχουν σημασία για 'μένα μιας και μου θυμίζουν πολλά! Γι'αυτό πχ και εδώ θα υπογράφω ως ο Καγκουρού του Δυστοιχήματος (όνομα που παραπέμπει στο παρελθόν!), γι'αυτό και το βλόγι λέγεται rombabet, διότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με το στοίχημα γίνονται ρόμπα δίχως καν να το καταλαβαίνουν κι ενώ διατυμπανίζουν το ακριβώς αντίθετο! Και εδώ μέσα δεν θα δίνουμε κέρδη, θα μοιράζουμε αφειδώς κουβά να'ούμ!

Η αρχική μου πρόθεση είναι να γράφω κάποιες ειδησούλες από Γερμανία που πάντα μου άρεσε (γαμώ τα στημένα τους μέσα), συν τι θα παίζω ευελπιστώντας ότι θα μπορέσω να τηρώ και έναν πίνακα προόδου -θα προσπαθήσω δε, σύντομα να εξηγήσω και με ποια στρατηγική θα ξεκινήσω. Βασικά για'μένα το κάνω, για να οργανώσω κάποιες τακτικές που είχα στο μυαλό λίγο πριν κόψω το κουμάρι. Επίσης, αν και πάντοτε θα διαβάζω και ό,τι άλλο με ενδιαφέρει, μπορεί να πέφτει (τι μπορεί δηλαδή...) κάποια πρόταση από άλλα πρωταθλήματα. Όλα θα γίνονται με χαβαλέ μεν, απολύτως οργανωμένα και με λογική δε. Με τον καιρό θα εξηγήσω με απλό τρόπο (και όχι με τάχα μου επιστημονικό) απλά πράγματα, τακτικές κλπ.

Στην περίπτωση που έστω κι ένας μπει ποτέ να διαβάσει εδώ μέσα, του συνιστώ να μην ακούσει το παραμικρό: στοίχημα παίζεις επειδή εσύ έπεισες τον εαυτό σου και όχι επειδή σε έχει πείσει κάποιος άλλος. Κουμάντο κάνω μόνο στην δική μου τσέπη και σε καμία άλλη. Αν όμως μπει ποτέ κανείς εδώ, θα του συνιστούσα να προσπαθήσει να μάθει από τα δικά μου λάθη, τα οποία όχι μόνο δεν θα κρύψω αλλά θα σχολιάσω αφειδώς στο μέλλον. Διότι έχω υπάρξει από τους ελάχιστους παίκτες στοιχήματος στην Ελλάδα που ανέκαθεν πίστευα και διαλαλούσα ότι στον τζόγο η μάνα δεν χάνει ποτέ. Και το στοίχημα είναι τζόγος και μάλιστα ύπουλος. Γι'αυτό και μακροπρόθεσμα δεν μπόρεσα να την κερδίσω, ενώ όλοι οι άλλοι έκαναν... πάρτυ.

Τα υπόλοιπα, επί του πιεστηρίου.
Καλό κουβάδιασμα!